Open Procurement Albania

Design preparation for the requalification of the coastline Vlore – Radhime – Orikum.
Përgatitja e projektimit për rikualifikimin e vijës bregdetare Vlorë - Radhime - Orikum .

Qarkun Vlorë
Kredia Nr ALB – LD 1853
Burimi i Kredise/Financuar nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Evropës (CEB)/ Korniza e Investimeve për Ballkanin Perëndim (WBIF)
Vlera e Kredise sipas Monedhes 36.7 milionë Euro
Titulli i Projektit Punët në Komunitet IV – “Zhvillimi i Alpeve Shqiptare dhe Zonës Bregdetare”
Pershkrim i Projektit Projekti me vlerë 36.7 milionë Euro bashkëfinancohet nga Banka për Zhvillim e Këshillit të Europës (CEB), Qeveria Shqiptare dhe NJQV-të përfituese, WBIF.
Burimet e financimit përfshijnë:
• 28.7 milionë euro kredi nga CEB,
• 1 milion Euro grant nga CEB Social Dividend Account (SDA),
• një kontribut 6 milionë Euro nga Qeveria e Shqipërisë dhe NJQV përfituese,
• 1 milion euro grant nga WBIF për Masterplanin e Alpeve.

Parashikohet që dy të tretat e kostos së Programit do të investohen në zonën bregdetare të Jugut dhe një e treta në zonën e Alpeve Shqiptare.
Marrëveshja midis Qeverisë Shqiptare dhe CEB për këtë projekt është firmosur në datë 21 Maj, 2015 dhe është ratifikuar nga Parlamenti në datë 2 Korrik 2015. Projekti, sipas marrëveshjes, ka filluar nga puna në tremujorin e fundit të vitit 2015 dhe parashikohet të përfundojë në shtator 2019.

Objektivi i projektit
Objektivi i projektit Punët në Komunitet IV – “Zhvillimi i Alpeve Shqiptare dhe Zonës Bregdetare” është të nxisë zhvillimin e qëndrueshëm social-ekonomik në komunitetet me potencial të lartë turistik, nëpërmjet përmirësimit të infrastrukturës së integruar publike duke respektuar ambientin dhe ruajtur trashëgiminë kulturore dhe historike.

Komponentët e projektit janë:
– investime në infrastrukturën dhe shërbimet lokale publike (rikualifikim urban e rrugë, ujësjellës-kanalizime, menaxhim i mbetjeve urbane, etj);
– asistencë teknike & ngritje kapacitetesh (studime fizibiliteti, përgatitje strategjish lokale, hartim projektesh, trajnime).
Projekti mund të kontribuojë në mënyrë indirekte në:
(i) zvogëlimin e papunësisë dhe nënpunësimit në zonë nëpërmjet krijimit të vendeve të reja dhe intensifikimit të aktiviteteve ekonomike ekzistuese;
(ii) reduktimin e numrit të familjeve që jetojnë nën nivelin e varfërisë dhe
(iii) përmirësimin e cilësisë së shërbimeve bazë dhe, si efekt anësor, mund të çojë në ofertat turistike të zgjeruara, zgjatje të kohës së qëndrimit dhe rritje të shpenzimeve të vizitorëve.
Objekti i Tenderit Design preparation for the requalification of the coastline Vlore – Radhime – Orikum.
Përgatitja e projektimit për rikualifikimin e vijës bregdetare Vlorë - Radhime - Orikum .
Nr. Reference RFB No: CWPIV/CS/RP/2018/27
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte
Sektori Të tjera
Nr. i Operatoreve Konkurues 4
Operatore Konkurues 3TI Progetti spa
SRP GmbH & 47 EK 79 & ILIRIADA PKS SHPK
Thymio Papayannis and Associates sa & Technical Planning & Development ltd Arriola & Fiol Arquitects & Studio B&L SHPK & Doymo
Operator Ekonomik Kontraktues
 • THYMIO PAPAYANNIS AND ASSOCIATES INC-Dega ne Tirane
 • Technical Planning&Development
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 23,920,000
  Data e shpalljes se fituesit 27-09-2018
  Data e lidhjes se kontrates
  Vlera e Kontrates me TVSH
  Kohezgjatja e Kontrates 6 muaj
  Ankesa Janë s’kualifikuar:
  1. Bashkimi i Operatoreve ekonomik JV SRP GmbH & 47 EK 79 & ILIRIADA PKS SHPK:
  Oferta e paraqitur nuk arriti te plotesoje minimumin e kerkuar te pikeve.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
  Publikimi ne Buletin
  Njoftim per Shpallje Tenderi
  Njoftim per Shpallje Fituesi
  Njoftim per Lidhje Kontrate
  Njoftim për Shpallje Fituesi Tenderi Nderkombetar

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data