Open Procurement Albania

Rivitalizimi urban i bulevardit Maliq - Drithas .

Njė shėnim me RedFlag ėshtė njė fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione tė tjera qė mund tė tregojnė njė shqetėsim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial tė pajtueshmėrisė ligjore pėr sjellje tė paligjshme ose joetike tė biznesit, veēanėrisht nė lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit tė ligjeve anti-korrupsion.Vlerėsimi pėr kėto kategori do tė bėhet nė mėnyrė automatike, me filtra analitik tė paracaktuar.

 • Skualifikim i tė gjithė operatorėve konkurrues pėrveē fituesit. Kusht: fituesi nuk ėshtė operatori me ofertėn mė tė ulėt.
 • Skualifikim i tė gjithė operatorėve konkurrues pėrveē fituesit. Kusht: fituesi nuk ėshtė operatori me ofertėn mė tė ulėt.

Qarkun Korēė
Kredia Nr
Burimi i Kredisė/Financuar nga:
Vlera e Kredisė sipas Monedhės
Titulli i Projektit
Pėrshkrim i Projektit
Objekti i Tenderit Rivitalizimi urban i bulevardit Maliq - Drithas .
Burimi i financimit: Buxheti i Shtetit.
Nr. Reference REF-90637-10-19-2018
Kodi CPV
45000000-7 Construction work.
Vlera / Fondi Limit 189,703,418
Lloji i Kontratės Publike Punė Publike
Lloji i Procedurės Procedurė e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit tė Tenderit 22-10-2018
Data e Fillimit tė Afatit pėr Dorėzim Oferte 22-10-2018
Data e Mbylljes sė Afatit pėr Dorėzim Oferte 22-11-2018
Sektori Infrastrukturė Urbane
Nr. i Operatorėve Konkurues 17
Operatorė Konkurues BEAN SHPK & ERGES MAT SHPK
VASHTEMIA SHPK & XHENGO SHPK
B 93 SHPK & RIVIERA SHPK & BLERIMI SHPK
NIKA SHPK & STERKAJ SHPK
ALMO KONSTRUKSION SHPK & VIANTE KONSTRUKSION SHPK
XH&M SHPK & BEQIRI SHPK
BE IS SHPK
SIRETA 2F SHPK & EURO ALB SHPK & ARTYKA II SHPK
DELTA LAVORI SHPK & COMPANY RIVIERA 2008 SHPK
SHANSI INVEST SHPK & LALA SHPK
4 AM SHPK
GPG COMPANY SHPK
VELLEZERIT HYSA SHPK
ALB TIEFBAU SHPK
HASTOCI SHPK & DENIS 05 SHPK
ARIFAJ SHPK
SIMAKU SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • Be-Is SHPK
 • Oferta fituese Lekė pa TVSH 133,831,303
  Data e shpalljes sė fituesit 28-01-2019
  Data e lidhjes sė kontratės 29-01-2019
  Vlera e Kontratės me TVSH 160,597,563
  Kohėzgjatja e Kontratės 7 muaj
  Ankesa Ka pasur ankesa.
  Ne daten 17.01.2019 paraqiti ankim shoqeria “Vashtemia” SHPK.
  Ankimit ju kthye pergjigje ne daten 17.01.2019 duke e refuzuar ate.
  Afatet e ankimimit kane perfunduar.

  Jane skualifikuar :
  1. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Bean” SHPK (90%) dhe “Erges Mat” SHPK (10%) :
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  2. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Xhengo” SHPK (56,6%) dhe “Vashtemia” SHPK (43,4%) pasi:
  • Ne sistemin e prokurimit publik ka aplikuar shoqeria “Vashtemia” SHPK, nderkohe qe kjo shoqeri nuk eshte e autorizuar me prokure per te bere kete aplikim(ne kundershtim me piken 2 te nenit 74 te VKM Nr. 914, datė 29.12.2014 “Pėr miratimin e rregullave tė Prokurimit Publik”).
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  3. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “B 93” SHPK (47,67%) & “Riviera” SHPK (29,52%) dhe “Blerimi” SHPK (22,81%) pasi:
  • Shoqeria “Riviera” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.2.2 per kualifikim ku citohet: ”Operatori Ekonomik duhet te kete nje aktivitet pozitiv (te mos kete dale me humbje) te qendrueshem gjate tre viteve 2015, 2016 dhe 2017.
  • Shoqeria “Riviera” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.2.3 per kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi referuar buletinit 49, viti 2017, faqe 107 dhe buletinit 51, viti 2017, faqe 167, ka kryer aktivitet ne korce ne objektin “Rehabilitimi ne kanalet ujitėse sekondare te rezervuarit Gjanē”, dhe nuk ka paguar detyrimet tatimore.
  • Shoqeria “Blerimi” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.2.3 per kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi referuar puneve ne proces, qysh nga 02.08.2018 po kryen aktivitet ne Vaun e Dejes ne objektin ”Rehabilitimi i galerive te drenazhit dhe thellesise brenda nderteses se centralit, sistemit te ndricimit dhe shkalleve ne HEC Vau i Dejes” dhe nuk ka paguar detyrimet vendore.
  • Shoqeria “Blerimi” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.3.1 per kualifikim lidhur me punet e ngjashme.
  • Shoqeria “Blerimi” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.3.4 per kualifikim lidhur me stafin pasi, referuar marreveshjes se bashkepunimit, ka marre persiper shtresa rrugore dhe nuk ka inxhinier ndertimi me profil transport.

  4. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Nika” SHPK (23.7%) dhe “Sterkaj” SHPK (76.3%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”. Ne vend te paisjes se kerkuar ne specifikimet teknike per kete qellim, kjo shoqeri ka paraqitur mjete te cilet nuk ka asgje te perbashket me mjetin e kerkuar.
  • Shoqeria “Sterkaj” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.3.4 per kualifikim lidhur me stafin pasi disa nga inxhinieret, te deklaruar si te pa angazhuar ne objektin qe prokurohet, jane te angazhuar ne objektin “Punime Shtese per objektin Sistemim Asfaltim i rruges Tepelene-Bence-Lekdush”, lidhur me FSHZH, kontrate e cila eshte ne proces zbatimi. Kontrata eshte lidhur ne daten 03.12.2018 dhe ka afat zbatimi 2 muaj.

  5. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Almo Konstruksion” SHPK (30%) dhe “Viante Konstruksion” SHPK (70%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.
  • Shoqeria “Viante Konstruksion” SHPK nuk ploteson kerkesen 2.2.3 per kualifikim lidhur me detyrimet e taksave dhe tarifave vendore, pasi referuar puneve te ngjashme te deklaruara ne tender, gjate vitit 2017 ka kryer aktivitet ne Shijak, Vau i Dejes (punime ne hidrocentralin e Komanit) dhe nuk ka paguar detyrimet vendore. Gjithashtu gjate vitit 2018 ka kryer aktivitet ne Librazhd dhe nuk ka paguar detyrimet vendore.

  6. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “XH&M” SHPK (52%) dhe “Beqiri” SHPK (48%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  7. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Sireta 2F” SHPK (37.29%) & “Euro Alb” SHPK (30.41%) dhe “Artyka II” SHPK (32.3%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  8. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Delta Lavori” dege e shoqerise se huaj (77,33%) dhe “Company Riviera 2008” SHPK (22,67%) pasi:
  • Bashkimi i shoqerive ka paraqitur nje oferte me vlere 148.453.400 leke pa tvsh, nderkohe qe pas kontrollit aritmetik dhe korigjimit te gabimeve aritmetike rezultoi se vlera e ofertuar eshte 145.110.515 leke. Vlera absolute e gabimit aritmetik eshte 3.342.886 leke ose 2,3%, me e madhe se 2%. Bazuar ne nenin 66, pika 4 te VKM nr. 914, datė 29.12.2014 “Pėr miratimin e rregullave tė Prokurimit Publik” ku, nder te tjera, citohet: “Ofertat me gabime aritmetike refuzohen, kur shumat absolute tė tė gjitha korrigjimeve janė mė shumė se ± 2% e vlerės sė ofertės ekonomike tė ofruar” oferta e ketij bashkimi shoqerish refuzohet.

  9. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Shansi Invest” SHPK (60%) dhe “Lala” SHPK (40%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  10. Operatori Ekonomik “GPG Company” SHPK pasi:
  • Nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  11. Operatori Ekonomik “Vellezerit Hysa” SHPK pasi:
  • Nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  12. Bashkimi i Operatoreve Ekonomike “Denis 05” SHPK (36%) dhe “Arifaj” SHPK (64%) pasi:
  • Bashkimi i Operatoreve Ekonomike nuk ploteson kerkesen 2.3.9 dhe 2.3.10 per kualifikim lidhur me disponimin e mjeteve dhe paisjeve, pasi nuk disponon mjetin “Mikser Rrotullues (Rotary Mixer)”.

  13. Operatori Ekonomik “Simaku” SHPK pasi:
  • Nuk ka paraqitur asnje dokumentacion per kualifikim.
  Arsyeja e Anulimit
  Shėnime
  Transaksione Thesari Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) pėr Be-Is SHPK
  Publikimi nė Buletin
  Njoftim pėr Shpallje Tenderi Nr.43 - Dt.29-10-2018
  Specifikime Teknike
  Dokumente Standarde Tenderi (DST) Draft Kontrata
  Raport Teknik
  Preventiv
  Njoftim pėr Shpallje Fituesi Nr.05 - Dt.04-02-2019
  Njoftim pėr Lidhje Kontrate Nr.05 - Dt.04-02-2019

  Tė drejtat e Pėrdorimit

  Pėrsa kohė nuk pėrcaktohet ndryshe, i gjithė informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nėn liēencat: This material is Open Data