Open Procurement Albania

Detailed Designs and Construction Supervision for Integrated Urban Upgrading of Ksamil, Orikum and Borsh touristic sites and adjacent areas

Qarkun
Kredia Nr 8656- ALB
Burimi i Kredise/Financuar nga
Vlera e Kredise sipas Monedhes
Titulli i Projektit Projekti për Zhvillim të Integruar Urban dhe Turizmin.
Pershkrim i Projektit Buxheti: 63.8 milionë Euro
Kohëzgjatja: 2017 – 2022
Financues: Banka Botërore
Shtrirja gjeografike: 3 qarqe (Vlorë, Berat, Gjirokastër); 4 bashki (Sarandë, Gjirokastër, Berat, Përmet) dhe korridori turistik që kalon në këtë rajon.
Përfitues: 84 mijë banorë dhe rreth 300 mijë turistë.
Objektivi i Projektit: Përmirësimi i infrastrukturës urbane, nxitja e turizmit dhe forcimi i kapaciteteve institucionale për të mbështetur turizmin dhe zhvillimin e ekonomisë lokale në zonat e përzgjedhura në jug të Shqipërisë.

Komponenti 1. Projektimi urban dhe përmirësimi i infrastrukturës
Financon hartimin e projekteve për zbatimin e projektimit urban dhe përmirësime të infrastruktures bashkiake në katër qendrat urbane: Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Permeti. Investimet në këto bashki të përzgjedhura do të përfshijnë rehabilitimin e:
  • hapësirave publike (psh, parqe, sheshe, pedonale);
  • rrjet rrugor, nyje inter-modale dhe infrastruktura shoqëruese (p.sh , trotuaret, kryqëzimet rrugore, ndriçimet rrugore, korsitë e biçikletave, stacionet e autobusëve);
  • restaurimin e ndërtesave të përzgjedhura të trashëgimisë dhe përmirësimin e fasadave të ndërtesave të zgjedhura;
  • përmirësimin e zonave turistike (p.sh. rrugët hyrëse, qendrat e vizitorëve, vendparkimet, sinjalistika turistike).
  • rehabilitimi i rrjetit të ujësjellës-kanalizimeve do të mbështetet rast pas rasti.
Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e projekteve urbane, studimeve të fizibilitetit, projekteve inxhinierike, dhe supervizimin e projekteve ndërtimore; Infrastruktura nëntokësore do të përfshihet si pjesë e përmirësimit të rrjetit rrugor, kur të jetë e nevojshme.

Komponenti 2. Përmirësimi i siteve turistike
Financon investime që kanë për qëllim përmirësimin e siteve turistike që do të përzgjidhen përgjatë korridorit turistik në Shqipërinë e Jugut. Investimet do përfshijnë restaurimin e objekteve të trashëgimisë dhe aseteve kulturore, përmirësimin e infrastrukturës mbështetëse. Ky komponent do të financojë gjithashtu përgatitjen e studimeve të fizibilitetit, planet e menaxhimit të siteve, projektet inxhinierike dhe supervizimin e projekteve ndërtimore.

Komponenti 3. Tregu i turizmit dhe zhvillimi i produkteve
Ky komponent do të financojë aktivitetet për ngritjen e kapaciteteve për të përmirësuar menaxhimin bashkiak dhe zhvillimin ekonomik lokal të bazuar në turizëm.
Objekti i Tenderit Detailed Designs and Construction Supervision for Integrated Urban Upgrading of Ksamil, Orikum and Borsh touristic sites and adjacent areas

Operatori ekonomik fitues eshte:
-JV iRI & Systematica & Xaveer Geyter Architects me vlere fituese 1,185,790 Euro (124,330.081 Leke sipas kursit te kembimit date 05.07.2023)
Nr. Reference AL-ADF-325745-CS-QCBS
Kodi CPV
Vlera / Fondi Limit
Lloji i Kontrates Publike Shërbime Publike
Lloji i Procedures Tender Ndërkombëtar
Statusi i Tenderit Njoftuar Fituesi
Data e Njoftimit te Tenderit 16-11-2022
Data e Fillimit te Afatit per Dorezim Oferte 16-11-2022
Data e Mbylljes se Afatit per Dorezim Oferte 07-12-2022
Sektori
Nr. i Operatoreve Konkurues 14
Operatore Konkurues Consultant’s Name that has submitted Expression of Interest:
1.JV iRI & Systematica & Xaveer Geyter Architects Albania/Italy/Belgium
2. JV F&M & MAU + IRD Engineering s.r.l
3. ARS Progetti Italy
4. JV AKA Studio Associato Caccavale, Casadei
Pineschi Architetti & Seed Consulting
5.JV “SRP Schneider & Partner Ingenieur-Consult” GmbH & “CITYFORSTER Architecture+Urbanism” &“SRP Albanian Engineering” Ltd”
6. Roidis Charalampos (Brand name Landscape-Roidis) Greece
7. JV Abkons & 3Ti Progetti
8. JV Infraplan & TUMAS
9. JV PCS Company & RT Consult & Civil Engineering Institute Macedonia
10. Temelsu International Engineering
11. Wapcos Limited
12. JV VisionRI Connexion Services Private Limited & Multi-Disciplinary Consultants (P) Ltd
13. Iva Bogdani PF Albania
14. Zenit & CO

The shortlisted consultants invited to submit their proposal as below:
1. JV iRI & Systematica & Xaveer Geyter Architects
2. JV AKA Studio Associato Caccavale, Casadei, Pineschi Architetti & Seed Consulting
3. JV F&M & MAU + IRD Engineering s.r.l
4. JV “SRP Schneider& Partner Ingenieur-Consult” GmbH & “CITYFORSTER Architecture+Urbanism” & “SRP Albanian Engineering” Ltd”
5. ARS Progetti
Operator Ekonomik Kontraktues
Oferta fituese Leke pa TVSH 124,330,081
Data e shpalljes se fituesit 05-07-2023
Data e lidhjes se kontrates
Vlera e Kontrates me TVSH
Kohezgjatja e Kontrates Design Services should be performed within 12.5 months period, and the level of inputs required is 143.5 man/months. The firm will be contracted for the design phase under a lump sum contract.
Supervision Services should be performed within 18 months period, and the level of inputs required is 110 man/months. The firm will be contracted for the supervision phase under a time base contract.
Ankesa
Arsyeja e Anulimit
Shenime The Government of Albania has received financing from the World Bank toward the cost of the Project for Integrated Urban and Tourism Development (PIUTD), and intends to apply part of the proceeds for consulting services.

The consulting services (“the Services”) include two parts as follow:
1. Design phase.
2.Supervision phase.
Transaksione Thesari
Publikimi ne Buletin
Njoftim per Shpallje Tenderi
Njoftim per Shpallje Fituesi
Njoftim per Lidhje Kontrate
Request for Expression of Interest
Terms of Reference
Notification of shortlisting
Contract Award

Te drejtat e Perdorimit

Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data