Open Procurement Albania

Dhënie me koncesion/PPP të Aeroportit të Kukësit

Autoritet Prokurues Ministria e Infrastruktures dhe Energjise
Objekti i Kontrates Objekti i kontratës: Dhënie me koncesion/PPP të Aeroportit të Kukësit
Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka vendosur të implementojë projektin ROT Aeroporti Kukës. Përzgjedhja e Ofertuesit Fitues do të bëhet në bazë të një procedure konkurruese të hapur, sipas kritereve kualifikuese dhe vlerësuese të specifikuara në këtë dokument.
Kohëzgjatja e kontratës koncesionare/ ppp është 35 vite nga hyrja në fuqi e saj.
Vënia në punë e Aeroportit të Kukësit është një nga angazhimet kryesore të Qeverisë Shqiptare, parashtruar edhe në Strategjisë Sektoriale të Transportit dhe Planit të Veprimit 2016–2020, miratuar me VKM Nr. 811, datë 16.11.2016.
Forma e kontratës: R.O.T (Rikonstruksion, operim, transferim)
Burimi i financimit: Shoqëri Tregtare private ose Bashkim i tyre / Kapital privat - 2 –
Vlera e parashikuar e projektit: Nuk aplikohet për koncesionet
Kohëzgjatja e kontratës : 35 vjet.
Vendndodhja e objektit te kontratës: Aeroporti i Kukësit ndodhet 3,5 km në jug të qytetit të Kukësit, ne njësisë administrative Shtiqn, Kukës.
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i koncesionit Njoftuar Fituesi
Kompania Koncesionare
 • L97531201R
 • Kukes International Airport
 • Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 20-12-2018
  Data e mbajtjes se koncesionit 20-12-2018
  Nr. i Operatoreve Konkurues 1
  Operatore Konkurues GLOBAL TECHNICAL MECHANICS SHPK & BAMI SHPK
  Operator Ekonomik Kontraktues
 • L71529026M-J94416206R
 • GLOBAL TECHNICAL MECHANIC & BAMI
 • Kosto koncesionare
  Kohezgjatja e koncesionit(vjet) 35
  Data e shpalljes se koncesionit 18-10-2018
  Oferta fituese Leke pa TVSH 7,999,393 Euro
  Data e shpalljes se fituesit 07-01-2019
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates
  Ankesa Nuk ka ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Buletini i Prokurimeve Publike Nr.02 – Dt.14-01-2019
  Akte/Marreveshje Koncesionare

  Njoftimi i Koncesionit
  DOKUMENTET E TENDERIT
  VKM
  VKM nr. 429, date 11.7.2018 per miratimin e bonusit per aeroportin e kukesit
  Njoftim i fituesit
  Njoftim për ndryshime të Dokumentave Standarde
  VKM nr.146, datë 20.3.2019 - Për miratimin e kontratës së koncesionit/partneritet publik privat

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data