Open Procurement Albania

Dhenie me Koncesion/PPP per rehabilitimin dhe venien ne pune te Termocentralit te Vlores dhe te ndertimit te tubacionit Fier-Vlore te furnizimit me gaz te TEC-it.

Autoritet Prokurues Ministria e Infrastruktures dhe Energjise
Objekti i Kontrates Dhenie me Koncesion/PPP per rehabilitimin dhe venien ne pune te
Termocentralit te Vlores dhe te ndertimit te tubacionit Fier-Vlore te furnizimit me gaz te TEC-it.

Përshkrim i shkurtër i koncensionit/kontratës së partneritetit privat-publik:

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë ka vendosur të implementojë projektin e rehabilitimit dhe të operimit të Termocentralit të Vlorës, përfshirë mundësisht një degëzim të tubacionit të gazit Fier-Vlorë. Përzgjedhja e Ofertuesit Fitues do të bëhet bazuar në një proçedurë të hapur konkurrimi, sipas kritereve specifike të kualifikimit dhe vlerësimit që ndodhen në këtë dokument. Kohëzgjatja e kontratës konçesionare/PPP është 20 vjet, duke filluar nga momenti i rehabilitimit, operimit të TEC-it dhe pasi të jetë siguruar furnizimi me gaz i TEC-it të Vlorës. Burimi i financimit: Kompani private tregtare / Kapital privat.
Vlera e parashikuar e projektit sipas studimit të fizibilitetit është 58,719,958 Euro.
Vendndodhja e objektit të kontratës: Termocentrali i Vlorës (TEC) ndodhet në bregun e detit Adriatik, 6 km nga qyteti i Vlorës (Shqipëri).
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i koncesionit Anuluar Procedura
Kompania Koncesionare
 • Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 28-02-2019
  Data e mbajtjes se koncesionit 28-02-2019
  Nr. i Operatoreve Konkurues
  Operatore Konkurues
  Operator Ekonomik Kontraktues
 • Kosto koncesionare 7,246,630,000.00
  Kohezgjatja e koncesionit(vjet) 20 vite
  Data e shpalljes se koncesionit 31-12-2018
  Oferta fituese Leke pa TVSH
  Data e shpalljes se fituesit
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit Asnjë nga ofertat e paraqitura nuk përputhet me kriteret e përcaktuara në dokumentet e tenderit.
  Buletini i Prokurimeve Publike
  Akte/Marreveshje Koncesionare

  Njoftimi i Kontrates
  Dokumentat e Koncesionit
  Njoftimi i Kontrates 1
  Anulim i koncesionit

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data