Open Procurement Albania

BOT (ndërtim – operim - transferim) për ndërtimin dhe administrimin e impiantit të përpunimit të mbetjeve urbane të qarkut të Elbasanit

Autoritet Prokurues Qeverisja Vendore Elbasan
Objekti i Kontrates Me anë të kësaj kontrate Autoriteti Kontraktues, i autorizuar nga legjislacioni në fuqi i jep Koncesionarit me koncesion të formës BOT (që do të thotë ndërtim, operim dhe transferim i së drejtës së pronësisë dhe operimit, në përfundim të kontratës së koncesionit), financimin, projektimin, ndërtimin, vënien në punë, administrimin dhe mirëmbajtjen me koncesion sipas objektit të kësaj kontrate /kontrate koncesioni, si dhe transferimin e tij në përfundim të kontratës nga Koncesionari tek Autoriteti Kontraktues, konform kushteve dhe afateve të kësaj marrëveshje. Kostot e parashikuara të investimeve për zbatimin e projektit para datës së përfundimit të punimeve kanë një vlerë prej 21.666.111 Euro (pa TVSH) - (*konvertuar me kursin 1€ = 137 lekë)
Lloji i Procedures
Statusi i koncesionit Lidhur Kontrata
Dokumenta ne lidhje me fazen pergatitore dhe konsultimin publik Më datë 17.12.2014 , me vendimin nr.907, Këshilli i Ministrave vendosi:
1. Dhënien e miratimit për sigurimin e financimit të nevojshëm të kontratës së koncesionit për ndërtimin dhe administrimin e impiantit të trajtimit të mbetjeve urbane të qarkut të Elbasanit dhe prodhimin e energjisë, sipas aneksit B, të kësaj kontrate, që i bashkëlidhet këtij vendimi.
2. Ngarkohen Ministria e Mjedisit dhe Ministria e Financave për zbatimin e këtij vendimi. Ky vendim hyn në fuqi pas botimit në Fletoren Zyrtare.
Data e themelimit te Kompanise Koncesionare ALBTEK ENERGY
Kompania Koncesionare
 • L41914013H
 • ALBTEK ENERGY
 • Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve
  Data e mbajtjes se koncesionit
  Nr. i Operatoreve Konkurues
  Operatore Konkurues
  Operator Ekonomik Kontraktues
 • Kosto koncesionare 2,968,257,207.00
  Kohezgjatja e koncesionit(vjet) 7
  Data e shpalljes se koncesionit
  Oferta fituese Leke pa TVSH
  Data e shpalljes se fituesit 16-12-2014
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates 7 vjet
  Ankesa
  Arsyeja e Anulimit
  Buletini i Prokurimeve Publike
  Akte/Marreveshje Koncesionare

  Vendimi i Keshillit Te Ministrave
  Specifikime Teknike te Impjantit te mbetjeve
  DRAFT Kontrate per impjantin e mbetjeve urbane, Elbasan
  Statuti dhe Akt themelimi i Albtek Energy

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data