Open Procurement Albania

Rikonstruksion dhe fuqizimi i N/Stacionit Kuçovë 110/35/20/10/6 kV

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit

Institucioni Prokurues Drejtoria e Tensionit te Larte OSSH sh.a
Autoritet Prokurues Operatori I Sistemit te Shperndarjes (OSSH)
Objekti i Tenderit Rikonstruksion dhe fuqizimi i N/Stacionit Kuçovë 110/35/20/10/6 kV
Nr. Reference REF-76782-08-04-2023
Vlera / Fondi Limit 649 995 513,00
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures E hapur, mbi kufirin e lartë monetar
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 07-08-2023
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 11-09-2023
Data e mbajtjes se tenderit 11-09-2023
Nr. i Operatoreve Konkurues 3
Operatore Konkurues 1. BOE Enbi Power shpk dhe ACI Engineering
2. 4 A-M
3. BOE START CO shpk dhe HTM shpk
4. SENKA shpk
Operator Ekonomik Kontraktues
 • 4 A -M SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 630 484 449,00
  Data e shpalljes se fituesit 07-12-2023
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 756581339
  Data e lidhjes se kontrates 28-12-2023
  Kohezgjatja e kontrates 18 muaj nga dorëzimi i sheshit të ndërtimit
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Jane skualifikuar operatoret ekonomike te meposhtem:
  1. BOE Enbi Power shpk dhe ACI Engineering, per arsye:
  -Kane deklaruar 2 subjekte mbeshtetes (AM RENTALS dhe Mimoza Gjani), por per asnje prej tyre nuk eshte paraqitur shtojca nr. 8
  -ENBI POWER shpk ka deklaruar nje inxhinier kinez te shoqerise prodhuese, nderkohe duhet ta kishte staf te vetin dhe dokumentacioni shoqerues
  -Nuk ka paraqitur formularet e vleresimit per subjektet mbeshtetese
  -Nuk ka deklaruar teknikun e ndertimit ne shtojcen 8 per asnje nga operatoret ekonomik. -Nuk ka paraqitur ne vetdeklarim mjekun e shoqerise

  2. BOE START CO shpk dhe HTM shpk, per arsye:
  -Start Co nuk ka paraqitur certifikata per montatoret.
  -START CO nuk ka plotesuar konform standartit shtojcen 8 persa i perket stafit teknik pasi ka deklaruar qe disponon 5 montatore pa specifikuar emrat e tyre.

  3. SENKA shpk, per arsye:
  -Nuk ka ngarkuar ne sistem asnje dokumentacion sipas kerkesave te Autoritetit Kontraktor.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime Nuk ka paraqitur oferte ekonomike operatori ekonomik SENKA shpk

  Eshte njoftuar me pare anullimi i procedures se prokurimit ne Buletinin Nr. 82 datë 2 Tetor 2023
  Bazuar në Ligjin Nr. 162/2020, datë 23.12.2020 "Për Prokurimin Publik", Neni 98, pika 1: b) në procedurat me një fazë nuk është dorëzuar asnjë ofertë e përshtatshme

  Më datë 03.10.2023, pranë autoritetit kontraktor dhe njëherazi pranë Komisionit të Prokurimit Publik, është administruar ankesa e bashkimit të operatorëve ekonomikë “ENBI POWER” SHPK & “Aci Enginnering” SHPK dhe objekti i saj lidhet me kundërshtimin e vendimit të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave, mbi skualifikimin e ofertës së paraqitur nga bashkimi i operatorëve ekonomikë “ENBI POWER” SHPK & “Aci Enginnering” SHPK

  Më datë 14.11.2023, Komisioni i Prokurimit Publik, pasi dëgjoi relatorin e çështjes, shqyrtoi parashtrimet me shkrim e pretendimet e ankimuesit, dhe pasi diskutoi çështjen në tërësi vendosi:
  1. Të pranojë ankesën e operatorit ekonomik “4 A-M” SHPK
  2. Të pranojë pjesërisht ankesën e bashkimit të operatorëve ekonomikë “ENBI POWER” SHPK & “Aci Enginnering” SHPK
  3. Autoriteti kontraktor të anulojë vendimin e KVO-së për skualifikimin e operatorit ekonomik “4 A-M” SHPK dhe të korrigjojë shkeljet e konstatuara, duke e kualifikuar këtë operator ekonomik.

  Buletini i Lidhjes se Kontrates: Buletini Nr. 105 datë 29 Dhjetor 2023
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A -M SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A -M SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A -M SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per 4 A -M SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Dokumentat Standarde te Tenderit
  Preventiv
  Shpallja e Fituesit
  Procesverbal" Per argumentimin dhe miratimin e specifikimeve teknike dhe kritereve per kualifikim "
  Grafiku i Punimeve
  Relacion Teknik
  Projekti Elektrik
  Konstruksione Metalike
  Bazamentet e Transformatoreve te Fuqise
  Bazamentet TIP te Pajisjeve te jashtme
  Skema Elektrike Njefazore
  Formular Vendimi KPP
  Formular Ankimimi “ENBI POWER” SHPK & “Aci Enginnering” SHPK

  MBESHTETES
  logo_amb_suedeze.png

  Databaza është pjesë e projektit “Open Data, Access and Transparency over sectors expose to Risk of Corruption ” mbështetur financiarisht nga The Swedish International Development Cooperation Agency Sida.

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data