Open Procurement Albania

Dhënie me koncesion/PPP të portit të jahteve “Marina Rodon”

Autoritet Prokurues Ministria e Infrastruktures dhe Energjise
Objekti i Kontrates Dhënie me koncesion/PPP të portit të jahteve “Marina Rodon”

Objekti i kontratës: “Dhënia me koncesion/partneritet publik privat të portit të jahteve “Marina Rodon”, propozim i kërkuar”.
Forma e kontratës: B.O.T (Ndërtim – Operim – Transferim) .
Burimi i financimit: Investim privat.
Porti është projektuar të ndërtohet në vijën bregdetare jugore të Gjirit të Drinit, rreth 7 km larg Kepit te Rodonit Porti është projektuar të ndërtohet në vijën bregdetare jugore të Gjirit të Drinit, rreth 7 km larg Kepit te Rodonit, në koordinatat gjeografike:
- Gjerësi Gjeografike 41º34' 16” Veri
- Gjatësi Gjeografike 19º 31’ 58” Lindje.

Porti i jahteve "Marina Rodon" është parashikuar të ndërtohet në bregun lindor të Adriatikut të Jugut, në Gjirin e Rodonit i cili bën pjesë ne Gjirin e Drinit si njësia fiziografike me e madhe e bregdetit shqiptar. Përgjatë vijës bregdetare të kësaj Njësie, rreth 83 km e gjatë, që kufizohet në veri me Kepin Mendre (Ulqin) dhe ne jug me Kepin e Rodonit, ndodhen edhe grykëderdhjet e lumenjve Drin i Lezhës, Mat e Ishem si dhe lagunat e Vilunit, Kune-Vainit e Patogut.
Ref Nr: 32773-08-05-2019
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i koncesionit Njoftuar Fituesi
Kompania Koncesionare
 • Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 06-09-2019
  Data e mbajtjes se koncesionit 06-09-2019
  Nr. i Operatoreve Konkurues 1
  Operatore Konkurues Praslin Investment” sh.p.k-“R&T” sh.p.k
  Operator Ekonomik Kontraktues
 • K52113007F-J61901094G
 • Praslin Investment” sh.p.k & “R&T” sh.p.k.
 • Kosto koncesionare
  Kohezgjatja e koncesionit(vjet) 35 vite
  Data e shpalljes se koncesionit 06-08-2019
  Oferta fituese Leke pa TVSH 883,461,666
  Data e shpalljes se fituesit 07-10-2019
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH
  Data e lidhjes se kontrates
  Kohezgjatja e kontrates 35 vite
  Ankesa Nuk është skualifikuar asnjë ofertues.
  Arsyeja e Anulimit
  Buletini i Prokurimeve Publike Nr.42 – Dt.21-10-2019
  Akte/Marreveshje Koncesionare

  Njoftimi i kontrates
  DPK Porti i Jahteve Marina Rodon
  NJoftim Fituesi

  Te drejtat e Perdorimit

  Persa kohe nuk percaktohet ndryshe, i gjithe informacioni i ofruar nga Open Procurement Albania ofrohet nen licencat: This material is Open Data