Open Procurement Albania

Rikonstruksion Spitalit Rajonal Kukes-faza I (blloku operator dhe urgjenca , maternitetit , administrata)

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Autoriteti Prokurues ka skualifikuar te gjithe operatoret pjesemarres ne gare me oferte me te ulet se oferta fituese

Autoritet Prokurues Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës
Institucion Kontraktues Drejtoria e Shërbimit Spitalor Kukës
Objekti i Tenderit Rikonstruksion Spitalit Rajonal Kukes”-faza I (blloku operator dhe urgjenca , maternitetit , administrata)
Nr. Reference REF-80757-07-26-2018
Vlera / Fondi Limit 163 832 500,00
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 27-07-2018
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 27-08-2018
Data e mbajtjes se tenderit 27-08-2018
Nr. i Operatoreve Konkurues 5
Operatore Konkurues BE-IS SHPK & Aurora konstruksion SHPK
CURRI SHPK
ELDA-VL SHPK
ROYAL BEART SHPK
Lala SHPK & Shansi Invest SHPK & Biba-X SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • CURRI
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 162 719 557,08
  Data e shpalljes se fituesit 07-12-2018
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 189 177 592,24
  Data e lidhjes se kontrates 11-12-2018
  Kohezgjatja e kontrates 24 muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Ka pasur ankesa.
  Eshte paraqitur ankese ne date 08.10.2018 , dhe ka marre pergjigjje me date 16.10.dhe ne date 24.10.2018 prane Komisionit te Prokurimit Publik dhe ka marre pergjigje me Vendimin nr.814/1prot date 27.11.2018 të Komisionit të Prokurimit Publik.

  Janë skualifikuar ofertuesit e mëposhtëm:
  1. “Lala” & “Shansi Invest” sh.p.k & “Biba-X” shpk
  • Bashkimi nuk ka paraqitur kontratë pune të ngjashme për një objekt të vetëm në një vlerë jo më pak se 50 % e vlerës së fondit të prokuruar, të realizuar gjatë tri viteve të fundit. Por edhe i gjithë bashkimi i operatoreve ekonomike në total nuk ka paraqitur kontrata pune të ngjashme deri ne nje kufi ku vlera monetare totale e punëve të kryera e marrë së bashku gjatë tre viteve të fundit ne vlerë jo më të vogël se 200% e fondit të prokuruar.

  2. BE-IS Shpk &Aurora konstruksion shpk S’kualifikohet se nuk paraqiti:
  • Vërtetimi i paraqitur nga Bashkia Durrës për shlyerjen e taksave vendore për vitin 2017, nuk e përmbush kriterin e përcaktuar nga autoriteti kontraktor në dokumentat e tenderit, pasi operatori ekonomik “BE-IS” sh.p.k ka ushtruar aktivitet në Bashkinë e Durrësit deri në datën 05.12.2017, ndërkohë që vërtetimi i paraqitur është lëshuar përpara datës së mbylljes së aktivitetit dhë vërteton shlyerjen e detyrimeve deri në datën 24.08.2017.
  • Nga verifikimi i dokumentave ka rezultuar se shoqëria “AURORA KONSTRUKSION” sh.p.k ka ushtruar aktivitet në qytetet Berat, Korcë dhe Elbasan që prej datës 02.06.2018. Operatori ekonomik nuk ka paraqitur asnjë vertetim se ka shlyer taksat dhe tarifat vendore për këto bashki megjithëse procedura është zhvilluar në datë 10.09.2018. Deklarimi se për këto nipte sekondare autoritetet përkatëse nuk kanë nxjerrë akoma detyrimin nuk gëzon asnjë bazë ligjore kur nga data e zhvillimit të tenderit dhe datës së fillimit të ushtrimit të aktivitetit në këto njësi ka pasur një afat afërsisht 3 mujor.

  3. ELDA-VL SHPK :
  Nuk paraqiti Oferten ekonomike.

  4. ROYAL BEART SHPK:
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Specifikim Teknik
  Vendim KPP
  Shpallja e Fituesit Nr.49 - Dt.11-12-2018
  Lidhja e Kontrates Nr.51 - Dt.24-12-2018

  MBESHTETES


  Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it/ve dhe nuk perfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Donatorëve.