Open Procurement Albania

Lot.1 “Rikonstruksion i disa QSH- ve në qarqet Tiranë dhe Durrës”

Nje shenim me RedFlag eshte nje fakt, ngjarje, ose grup i rrethanave ose informacione te tjera qe mund te tregojne nje shqetesim apo ekspozim dhe mbi rrezik potencial te pajtueshmerise ligjore per sjellje te paligjshme ose joetike te biznesit, vecanerisht ne lidhje me praktika korruptive dhe mosrespektimit te ligjeve anti-korrupsion.Vleresimi per keto kategori do te behet ne menyre automatike, me filtra analitik te paracaktuar

 • Skualifikim i te gjithe operatoreve konkurrues pervec fituesit
 • Autoriteti Prokurues ka skualifikuar te gjithe operatoret pjesemarres ne gare me oferte me te ulet se oferta fituese

Autoritet Prokurues Ministria e Shëndetësisë
Institucion Kontraktues Ministria e Shëndetësisë
Objekti i Tenderit Lot.1 “Rikonstruksion i disa QSH- ve në qarqet Tiranë dhe Durrës”
Nr. Reference REF-58726-03-26-2018
Vlera / Fondi Limit 70 637 224,00
Lloji i Kontrates Publike Punë Publike
Lloji i Procedures Procedurë e Hapur
Statusi i Tenderit Lidhur Kontrata
Data e Njoftimit te Tenderit 27-03-2018
Data e fundit per dorezimin e Dokumenteve 26-04-2018
Data e mbajtjes se tenderit 26-04-2018
Nr. i Operatoreve Konkurues 5
Operatore Konkurues COMPANY RIVIERA 2008 & AGRI CONSTRUCTION SHPK
Ndregjoni SHPK & Vllaznia Ndertim I.S SHPK & Ndertimi SHPK
SIRETA 2F SHPK & KUPA SHPK
Ed Konstruksion SHPK & 4 A-M SHPK
Euro-Alb SHPK & Viante Konstruksion SHPK & MURATI SHPK
Operator Ekonomik Kontraktues
 • COMPANY RIVIERA 2008 -AGRI CONSTRUCTION SHPK
 • Oferta fituese Leke pa TVSH 60 754 145,00
  Data e shpalljes se fituesit 04-06-2018
  Vlera e kontraktuar Leke me TVSH 72 904 974,00
  Data e lidhjes se kontrates 22-06-2018
  Kohezgjatja e kontrates 5 muaj
  Shtese kontrate (Leke me TVSH
  Ankesa Nuk ka pasur ankesa.
  Jane skualifikuar:
  1. Bashkimi i Operatoreve Ekonomik Ndregjoni Shpk & Vllaznia Ndertim I.S Shpk, & Ndertimi Shpk përfaqësuar nga Ndregjoni shpk
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  a) Sipas marreveshjes se bashkepunimit te BOE, OE Vllaznia Ndertimi I.S Shpk merr persiper 53% te punimeve, cka do te thote se per tu kualifikuar per Lot2 + Lot1 I duhet mesatarisht per periudhen Gusht 2017-Janar 2018, 109 punonjes te siguruar (53% * 205 Punonjes per Lot1 +Lot2). Anetari i BOE, Vllaznia Shpk, sipas listepagesave te punonjeve te siguruar per kete periudhe ka 102 punonjes duke mos e plotesuar kete kriter ne menyre cumulative.
  b) BOE nuk ploteson kriterin e inxhiniereve te kantierit pasi kane paraqitur 4 Inxhiniere Ndertimi, 4 Inxhiniere Hidro-Mekanike dhe 4 Inxhiniere Elektrik per te dy lotet ku konkurrojne. Meqenese kriteri per inxhinieret per te dyja lotet eshte kumulativ dhe duhen 6 Inxhiniere Ndertimi, 5 Inxhiniere Hidro-Mekanike dhe 5 Inxhiniere Elektrik, ky BOE nuk e ploteson kete kriter.
  c) BOE nuk ploteson kriterin mbi disponimin e makinerive, pajisjeve .
  d) Anetari i BOE Ndertimi Shpk nuk ploteson kriterin e licensave pasi per kategorine N.P. 3 Rikonstruksion dhe mirëmbajtje godinash civile e industriale, veshje fasadash nuk ploteson klasifikimin me germen D sipas tabeles ne DST per pjesemarrjen ne me shume se 1 lot.
  2. Bashkimi i Operatoreve Ekonomik Euro-Alb Shpk & Viante Konstruksion Shpk & MURATI Shpk , përfaqësuar nga Euro-Alb shpk,
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  a) Ne preventivin e paraqitur nga ky BOE, vlera e kontrolluar e totalit te preventivit rezulton 56,239,137, ndersa vlera e paraqitur nga BOE eshte 62,886,549. Per kete rast, ne zbatim te pikes 4 te nenit 66 te VKM 914, date 29.12.2014 Per miratimin e Rregullave te Prokurimit Publik , diferenca e gabimeve ne total eshte me e madhe se 2 % e vleres se ofertuar, konkretisht 10.57 %.
  b) Ne preventivin e paraqitur nga ky BOE, per preventivin e objektit Ambulanca SHETAJ ne per Artikullin Hidroizolim me emulsion bitumi dhe 2 shtrese k katrama (shtresa e dyte e granuluar) nuk eshte paraqitur cmim njesi.
  3. Bashkimi i Operatoreve Ekonomik Sireta 2F Shpk & KUPA Shpk përfaqësuar nga Sireta 2 F shpk,
  Nuk permbush kriteret e vecanta per kualifikim sipas DST.
  a) Ky BOE nuk ploteson nr e punonjesve per te konkurruar ne kete LOT pasi nr I punonjesve duhet te ishte kumulative (nr punonjesish te kerkuar per Lot1 + Lot2 + Lot3 + Lot4) sipas kerkesave te vecanta te kualifikimit.
  b) Ky BOE nuk ploteson kontratat e ngjashme per kete LOT pasi punet e ngjashme qe duhet te paraqiste duhet te ishte kumulative, pra kontrata te ngjashme me vlere ne total 120.000.000 (Lot1 35.000.000 + Lot2-21.000.000 leke + Lot3 35.000.000 Leke + Lot4 29.000.000 Leke) per permbushjen e kriterit sipas kerkesave te vecanta te kualifikimit.
  c) Ky BOE nuk ka paraqitur dokumentacion per makinerite qe duhen per zbatimin e kontrates (ne menyre kumulative) per plotesimin e kritereve pas kualifikimit per Lot4 pasi BOE duhet te vinte ne dispozicion dokumentacionin e nevojshem per kualifikimin e tij per Lot1, Lot2, Lot3 dhe Lot4
  Arsyeja e Anulimit
  Shenime
  Transaksione Thesari
 • Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per AGRI CONSTRUCTION SHPK viti 2012-2013
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per AGRI CONSTRUCTION SHPK viti 2014
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per AGRI CONSTRUCTION SHPK viti 2015-2018
  Monitoro Transaksione Thesari (Pagesa) per AGRI CONSTRUCTION SHPK viti 2019-2020
 • Buletini i Prokurimeve Publike
  Njoftimi i Tenderit
  Specifikim Teknik
  Shpallja e Fituesit
  Lidhja e Kontrates Nr.27 - Dt.09-07-2018

  Opinionet, gjetjet, konkluzionet dhe rekomandimet e shprehura janë të autor-it/ve dhe nuk perfaqësojnë domosdoshmërisht ato të Donatorëve.